Homepage Vervloesem Filip
Home
Egyptologie
Schrijven
Webdesign

Webdesign

Hoe is deze website gemaakt?

Made with Nvu

Eerst een klein woordje uitleg over hoe ik deze website gemaakt heb: ik ben begonnen met deze website in het Mac-programma Freeway Pro, waarmee je snel en gemakkelijk websites kan maken. Nadien ben ik overgeschakeld op het open source programma Nvu, dat misschien iets moeilijker te gebruiken is, maar kleinere/betere HTML-code genereert en ook op Linux (en Windows) werkt. Omdat ik zo ook een grotere controle heb over hoe de afbeeldingen worden opgeslagen, heb ik alle pagina's een stuk kleiner (in bestandsomvang) kunnen maken zodat de website sneller geladen wordt.

Graphics by GIMPGebruikte programma’s (onder Linux):

Een mooi voorbeeld van het gebruik van Imagemagick vind je op de pagina ‘Egyptologie’: de 60 kleine afbeeldingen van de bureaubladachtergronden die je kan downloaden. Deze heb ik uiteraard niet één voor één handmatig aangemaakt (dat zou uren tijd kosten), maar door een eenvoudig shell-script te schrijven (dat onder Linux werkt) was dit slechts een kwestie van minuten…

Mijn andere  websites

Egyptological software for Linux
http://www.filipvervloesem.be/egyptolinux
Na mijn website over egyptologische software voor Macintosh heb ik 
samen met Maarten Heremans een gelijkaardige site gemaakt voor Linux. Je vindt er een overzicht van alle (ons bekende) programma's voor egyptologen om o.a. hiërogliefen/Koptisch/Arabisch te typen, databases van hiërogliefische teksten aan te maken, etc. Daarnaast geven we ook gedetailleerde installatie-instructies van alle programma's voor verschillende Linux-distrubuties, want niet alle programma's zijn altijd even gemakkelijk te installeren. Egyptologen die met Linux (willen) werken, moeten deze website zeker eens bekijken! Gemaakt m.b.v. Wikepage, een eenvoudig wiki-systeem. De website wordt niet meer zo vaak aangepast sinds ik afgestudeerd ben.

Egyptisch–Vooraziatisch Genootschap Ex Oriente LuxEgyptisch–Vooraziatisch Genootschap Ex Oriente Lux
http://www.exorientelux.be
Website van deze vereniging die lezingen, uitstappen, publicaties etc. verzorgt i.v.m. het Oude Nabije Oosten. De site bevat ook een aantal interessante links. Aanvankelijk gemaakt met Freeway Pro, maar later ben ik overgestapt op het open source content management systeem Joomla.

Working with hieroglyphs on a MacWorking with hieroglyphs on a Mac
http://www.filipvervloesem.be/hierotexmac
Een overzicht van egyptologische software voor Macintosh. Zeker de moeite waard als je een Mac gebruikt en bv. hiërogliefen/Koptisch/Arabisch wilt typen e.d. De site wordt nog slechts sporadisch geüpdatet, omdat ik momenteel hoofdzakelijk met Linux werk en sinds ik afgestudeerd ben niet meer zo vaak hiërogliefen zit te typen. Een laatste update van een deel van de website heb ik nog gemaakt in Apple's iWeb, maar de website zelf is met Freeway Pro gemaakt.